Open dag van Brandweer Zaanstreek-Waterland 2017 bij post Purmerend


Brandweer Zaanstreek-Waterland organiseert op zaterdag 9 september de jaarlijkse open dag op de Post Purmerend. Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op het kazerneterrein aan de Gorslaan, hoek Waterlandlaan, in Purmerend. U kunt kijken naar diverse demonstraties die een realistisch beeld geven van de dagelijkse werkzaamheden van de brandweer.


Brandweer VR Experience
Ervaar tijdens de open dag de nieuwe Brandweer VR Experience van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. De Brandweer VR Experience is een Virtual Reality (VR) ervaring in 360°. In deze virtuele wereld leer je hoe je brand voorkomt en ervaar je wat je moet doen als er brand uitbreekt.

Kinderprogramma
Voor de kleine brandweermannen en -vrouwen in spé staat een springkussen klaar. De jeugdbrandweer begeleidt spuitspelletjes. Meerijden met een brandweerauto kan, zoals altijd, de hele dag door. Uiteraard kan men ook weer de hoogte in met een hoogwerker of een ladderwagen.
Als ze aan alles hebben meegedaan, krijgen de kinderen een echt ‘blusdiploma’.

Meer dan alleen brandweer
Op deze dag draait het niet alleen om de brandweer. Ook andere hulpverleningsdiensten zijn aanwezig, waardoor je een compleet beeld krijgt. Wie komen er allemaal? O.a. de politie, de Marechaussee, de Brandwondenstichting, Ambulance Amsterdam met het Special Operations Respons Team, Veilig Verkeer Nederland, de dierenambulance en het Rode Kruis.

Onder voorbehoud van beschikbaarheid is ook de E-One Crashtender van de luchthaven Schiphol aanwezig. Deze geeft ’s middags een spuitdemonstratie als afsluiting van de dag.

Parkeren?
Er is geen parkeerruimte in de directe omgeving. Kom dus zoveel mogelijk lopend of op de fiets.

Bezoek combineren?
Voor iedereen die eens wil weten wat er allemaal gebeurt in het stadhuis, organiseert de gemeente op zaterdag 9 september een open dag. Het ‘huis van de stad’ is volledig vernieuwd en dat mag gezien worden. De open dag in het stadhuis duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Er is een gevarieerd programma met onder meer sport & spel door Spurd, live-muziek van verschillende Purmerendse acts en overheerlijk eten en drinken.

Aanmelden aanwezigheid
U bent uiteraard van harte welkom om te komen kijken. Het is voor deze open dag niet nodig om u vooraf aan te melden.