Open dag brandweer Purmerend en Beemster


Open dag brandweer Purmerend - duiker in een duiktankOp zaterdag 12 september is weer de spectaculaire jaarlijkse open dag van de brandweerposten Purmerend en Beemster. Je ziet de brandweer in actie, met veel vuur en rook.  Duikers geven demonstraties in een duiktank.

Op 9 september 2104 is er weer een open dag bij de brandweer van PurmerendEn je kunt zelf ervaren hoe het is om uit een woning vol met rook te vluchten. Uiteraard kun je en ritje maken in een brandweerauto en een hoogwerker. Naast de brandweer zijn onder andere de politie, de luchtmacht, de Brandwondenstichting, Ambulance Amsterdam en Rijkswaterstaat aanwezig.

Roadshow Veilig Wonen

Ook de Roadshow Veilig Wonen is aanwezig bij de open dag. Tijdens de roadshow geven brandweer, politie, ambulance en andere lokale hulpverleners tips en advies op maat over veiligheid in en om het huis.

Kinderprogramma

Voor de kleine brandweermannen en -vrouwen in spé staat een springkussen klaar. De jeugdbrandweer begeleidt spuitspelletjes. Een ritje met een brandweerauto maakt de dag compleet.