Open dag brandweer Purmerend 2016


open dag brandweer purmerend duikerOp zaterdag 10 september is er weer open dag bij de brandweer van Purmerend.  Diverse demonstraties geven je een beeld van wat een brandweerman/-vrouw dagelijks doet. Er zijn ook andere hulpverleningsdiensten aanwezig zoals de politie, Ambulance Amsterdam en het Rode Kruis. Zo krijg je een compleet beeld van de wereld van de hulpverleners.
Altijd al benieuwd geweest naar het brandweerduiken? De duikers verzorgen die zaterdag een inzet in een duiktank. Ook zijn er demonstraties van de jeugdbrandweer, een frituurpanbrand, het Snelle Interventie Voertuig en een autobrand. Maar het gaat niet alleen om zien. Het gaat ook om beleven. Ervaar zelf hoe het is om in de rook een brand uit te maken.

Spectaculair
Als het lukt, landt op een gegeven moment een traumahelikopter op het binnenterrein van de kazerne. Dit hangt af van de inzetten die de helikopter die dag heeft. Bij rampen worden reddingshonden ingezet. Deze honden geven in Purmerend een demonstratie hoe zij vermiste personen opsporen. Verder is de nieuwe brandweerrobot van Brandweer Amsterdam-Amstelland van de partij. En je kunt de brandweermotor van Den Haag bewonderen.

Kinderprogramma

Voor de kleine brandweermannen en -vrouwen in spé staat een springkussen klaar. De jeugdbrandweer begeleidt spuitspelletjes. Meerijden met een brandweerauto kan de hele dag door. Uiteraard kun je ook weer de hoogte in met een hoogwerker of een ladderwagen. En vergeet de act van een komiek niet over een voertuig dat in brand staat!

open_dag_brandweer_purmerend_2Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op het kazerneterrein aan de Gorslaan/ hoek Waterlandlaan.

Parkeren?

Er is geen parkeerruimte in de directe omgeving. Kom dus zo veel mogelijk met het OV, lopend of op de fiets.