Open dag BioWarmteCentrale Purmerend


Bio warmte centrale van Stadsverwaming PurmerendOp zaterdag 14 maart 2015, tussen 9:00 uur en 13.30 uur is er open dag bij de BioWarmteCentrale van Stadsverwarming Purmerend, het meest duurzame warmtebedrijf van Nederland!

De BioWarmteCentrale wordt gestookt op houtsnippers van Staatsbosbeheer. Met de centrale voorziet Stadsverwarming Purmerend haar 25.000 klanten voor 80% van groene warmte, en is daarmee het meest duurzame warmtebedrijf van Nederland.

Honderdduizend ton houtsnippers

De Stadsverwarming Purmerend (SVP) produceert warmte met behulp van de BioWarmteCentrale (44 MWth) en twee hulpwarmtecentrales. Dankzij  100.000 ton houtsnippers – een bijproduct uit het beheer van bos en landschap – spaart SVP op jaarbasis ruim 50.000 ton CO2 uit. Hout is een duurzame, hernieuwbare grondstof en daarmee ook CO2 neutraal. Bij verbranding van houtsnippers neemt de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer niet toe. Bij de verbranding van aardgas, olie en steenkool gebeurt dit wel.

Inschrijven

De open dag is op zaterdag 14 maart 2015, tussen 9:00 uur en 13.30 uur. Voor een rondleiding moet je je  wel vooraf inschrijven. Voor de veiligheid is het aantal plaatsen beperkt. Dus wees er snel bij: want vol = vol!

www.stadsverwarmingpurmerend.nl