Op zoek naar de tijgerspin in het Ilperveld


Wat, tijgerspinnen in het Ilperveld? Dat klinkt behoorlijk gevaarlijk… Gelukkig valt het erg mee. Vaar op zondag 17 september met onze schipper door dit bijzondere natuurgebied net boven Amsterdam.

 

Tijgerspinnen kunnen wel 15 millimeter groot worden en zien er met hun opvallende kleurenpatroon behoorlijk eng uit. Maar ze kunnen niet steken of bijten en zijn zeker het bekijken waard.  We brengen daarom een bezoek aan het eilandje De Zuiderschorren. Hier wandelt u over trilveen, langs legakkers en petgaten. De grond trilt soms onder de voeten, de aarde beweegt! Over het knuppelpad loopt u door het berkenbos, spannend!  We komen er broeihopen voor ringslangen tegen en kijken naar de paddenstoelen die hier groeien. De herfst komt er aan!

Heeft u een verrekijker? Neem die dan mee, u geniet onderweg nog meer…

Deze vaartocht duurt van 13.30-15.30 uur. Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl. Kosten € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers betalen € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris. Verzamelen op de parkeerplaats van het Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer.

 

De tijgerspin wordt ook wel wespspin genoemd: Fotograaf Henk van Bruggen.