Op de pedalen voor de Ronde van Noord-Holland


Op de fiets voor de Ronde van Noord HollandOp zaterdag 18 april 2015 kun je weer op het zadel springen voor de 43e Ronde van Noord-Holland. De toertocht is onderdeel van het Noord-Hollands Wielerweekend op 18 en 19 april 2015.  De inschrijving  is geopend.

Deze één van de oudste toertochten met routes over 40, 60, 110 en 160 km  gaat langs bloeiende tulpenvelden, polders, historische stolpboerderijen en oude Noord-Hollandse dorpjes.

Profronde

Op zondag kun je de wedstrijdrenners zien strijden in de 69e editie van de internationale Profronde van Noord-Holland. De dag ervoor, op zaterdag,  kun je zelf op de fiets stappen. Voor families, vriendenclubjes en beginnende racefietsers zijn de 40 of 60 km ideaal. Voor getrainde wielrenners zijn er de afstanden 110 en 160 km. Je kunt straten op drie verschillende locaties: Alkmaar, Hoorn en Oostzaan.

Toertocht voor de jeugd

Vanuit de startlocaties Oostzaan en Alkmaar kunnen kinderen tussen de 8 en 16 jaar ook een toertocht van 30 km rijden. De kinderen vertrekken in verschillende leeftijdsgroepen onder begeleiding van ervaren voorfietsers. Een tijdrit is onderdeel van de route. Voor de snelste fietsers per leeftijdscategorie zijn er leuke prijzen te winnen.

Inschrijven

Inschrijven is t/m 5 april mogelijk op www.rondevannoordholland.nl. Leden van Le Champion en de NTFU krijgen korting op het tarief van de voorinschrijving. Op zaterdag 18 april is inschrijven tegen een hoger tarief ook nog mogelijk. Deelnemers kunnen gelijktijdig met hun inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan de Hartstichting, het goede doel dat exclusief is verbonden aan het fietsevenement.