Ontwerp nieuwe sporthal Van IJsendijkstraat bekend


ontwerp sporthal ijsendijsstraat purmerendDit is hoe de nieuwe sportaccommodatie aan de Van IJsendijkstraat eruit komt te zien. De nieuwe sportaccommodatie vervangt sporthal De Beukenkamp, maar die wordt pas afgebroken als de nieuwe hal in gebruik wordt genomen.

De nieuwe accommodatie krijgt een topsporthal, een breedtesporthal en een turnhal. Hiermee wordt voldaan aan een groeiende behoefte aan binnensportaccommodaties vanuit het onderwijs en de sport(verenigingen).

Creatief ontwerp
In het ontwerp is het gebouw ‘gelift’, zodat er onder de sporthal, op straatniveau, parkeergelegenheid wordt gerealiseerd. Dit zorgt voor een prominent gebouw en een niet alledaagse oplossing waarmee de gemeente en boubedrijf Vaessen hun creativiteit tonen.

Op de toekomst voorbereid
De accommodatie voldoet aan de normen van NOC*NSF en de KVLO (Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding). Wethouder Helm is blij dat het ontwerp nu bekend is: ‘Dit is een volgende stap vooruit. Sport heeft grote maatschappelijke betekenis en is zeer belangrijk voor de sociale samenhang in de gemeente. Met de bouw van deze sporthal bieden we Purmerenders een sportieve toekomst.’

Wethouder Helm was aanwezig bij de contractondertekening met Bouwbedrijf Vaessen uit Raamsdonksveer. Het bouwbedrijf kan nu met de voorbereidingen starten. Het begin van de bouw staat gepland voor het najaar van 2016.