Ontmoeting met Margriet van der Linden in Bibliotheek Purmerend


Linden van der Margriet  Anne Reinke_RV (kleiner bestandsformaat)Margriet van der Linden (45), onder meer oud-hoofdredacteur van Opzij, debuteerde onlangs als schrijver met De Liefde Niet. Een ‘roman met autobiografische trekken’, over haar streng gereformeerde jeugd en geaardheid. Op dinsdag 15 maart komt Margriet van der Linden naar de Bibliotheek Purmerend om te vertellen over het schrijfproces van haar debuutroman. (Foto: Anne Reinke)

Omdat ze zich wilde bevrijden van een streng gereformeerde omgeving en haar vleugels wilde uitslaan, toonde ze reeds vroeg interesse in een baan als journalist. Na haar studie werkte Van der Linden onder andere als redacteur bij De ronde van Witteman en RTL Nieuws, en als presentatrice bij 5 in het Land van RTL 5. Daarna was ze enkele jaren voor verschillende nieuwsrubrieken freelance correspondent in de Verenigde Staten, met als standplaats New York.

Van 2002 tot 2007 was Van der Linden voor de eerste keer hoofdredactrice en wel van het vrouwenblad Blvd en een jaar later volgde ze Cisca Dresselhuys op als hoofdredactrice van Opzij. In de zomer van 2009 presenteerde ze op de zondagavonden een zesdelige interviewserie van het televisieprogramma Zomergasten van de VPRO. In 2014 deed Van der Linden mee aan De Slimste Mens, waarin ze de finale haalde en een jaar later deed Van der Linden mee aan het programma Wie is de Mol?, waarin zij de rol van de mol op zich nam.

De Liefde Niet gaat over de coming of age van hoofdpersoon M die zich wil bevrijden van een streng gereformeerde omgeving, haar vleugels wil uitslaan en een opleiding tot journalist gaat volgen.  “Ik heb wel een eenzaam meisje ontdekt”, vertelt ze over haar schrijfproces. “Dat als een ijzeren Hein maar doorakkert in het leven, omdat ze geen andere keuze heeft.

Ontmoeting met Margriet van der Linden is op dinsdag 15 maart van 20.00 -22.00 uur in de Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40.  Kaarten kosten; € 6,00 voor leden Bibliotheek Waterland en € 8,50 voor niet-leden. Kaartverkoop in alle vestigingen van Bibliotheek Waterland en via kaartverkoop op www.bibliotheekwaterland.nl .