Onthulling Stuyt-plaquette tijdens Jan Stuytwandeling (met gratis boekje)


Purmerend StadhuisOp zaterdag 7 juli is er een speciale Jan Suytwandeling, met onthulling van plaquette, een museumbezoek en een gratis boekje over leven en werk van deze Purmerendse architect. Hij ontwierp o.a. het stadhuis en diverse bekende villa’s in Purmerend.

Om 12.30 uur  zullen wethouder Mario Hegger en historicus/Stuytkenner Ber de Lange  de plaquette van Jan Stuyt gezamenlijk onthullen voor het Purmerends Museum op de Kaasmarkt. De paquette is ontworpen door beeldhouwer Jeroen Spijker.

Vervolgens start om 13.00 uur voor de 4e keer de speciale Stuytwandeling in het Museum op de Kaasmarkt met een bezoek aan de mini-expositie,  met foto’s van zijn bouwwerken buiten Purmerend en vervolgens een wandeling door de historische binnenstad met aandacht o.a. voor het oude Stadhuis, Liduinaziekenhuis, en nog 4 schitterende stadsvilla´s. Verder worden ook de in Purmerend geboren architecten Mart Stam en Ko Oud belicht. Na afloop wordt  een kopje koffie of thee aangeboden. Kosten €. 3,50 pp. kinderen gratis!

Nieuw verschenen; boekje over Jan Stuyt!

In samenwerking met de gemeente, hebben Jack Otsen en Ber de Lange een  boekje samengesteld over het leven en de aansprekende bouwwerken van de 150 jaar geleden geboren Purmerender. Alle deelnemers ontvangen gratis dit boekje.