Online voorlichting over middelbaar onderwijs in Purmerend e.o.


Als uw kind in groep 8 zit, denkt u samen met uw kind vast al na over de keuze voor een middelbare school. Januari en februari is traditioneel altijd de periode waarin de open dagen van de middelbare scholen plaatsvinden. De kans is heel groot dat de open dagen door corona niet doorgaan. De Purmerendse ScholenGroep organiseert de voorlichting voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders daarom ook op een online manier.

 

Meeloopdagen voor kinderen uit groep 8
Wat nog wel fysiek kan zijn de meeloopdagen. Deze gaan dit jaar gelukkig gewoon door. De Purmerendse ScholenGroep organiseert van november tot en met februari meeloopdagen voor kinderen uit groep 8 die een middag willen meelopen op een school (of meerdere scholen). Zo kunnen ze ontdekken of dit de school is waar zij misschien volgend schooljaar naar toe zullen gaan. Omdat de kans heel erg groot is dat we in januari en februari straks geen open dagen kunnen organiseren, is dit dè kans voor uw kind om alvast rond te lopen in de scholen waar hij of zij interesse in heeft. Uw kind krijgt een leuk bedrukt mondkapje op deze meeloopdagen. Daarnaast houden we ons uiteraard aan alle veiligheidsvoorschriften. Er staan overal pompjes om de handen te desinfecteren, we hebben looproutes aangegeven om afstand te kunnen bewaren en we dragen mondkapjes. Ouders kunnen niet mee naar de meeloopdagen. Kijk op de websites van de scholen om uw kind aan te melden voor deze meeloopdagen. Op www.psg.nl ziet u een overzicht van alle scholen en hun websites. Alle data van de meeloopdagen ziet u daar ook.

Voorlichting voor ouders
Om ook alle ouders te kunnen informeren en de kans te geven kennis te maken met de middelbare scholen in Purmerend en omgeving worden webinars georganiseerd; ‘De overstap naar de middelbare school’. Deze webinars worden georganiseerd in samenwerking met het Clusius College en SG de Triade. Op deze avonden kunt u kennismaken met acht middelbare scholen uit Purmerend en omgeving. Daarnaast krijgt u informatie over de overstap van de basisschool naar de middelbare school. U krijgt ook de gelegenheid om vragen te stellen. Via www.psg.nl, of op de website van één van de deelnemende scholen kunt u zich aanmelden. U bent u van harte uitgenodigd. Aanmelden kan ook via facebook/purmerendse.scholengroep. De webinars staan bij de evenementen. 

Verschillende webinars voor elk niveau
Er zijn drie verschillende webinars, passend bij het voorlopig advies voor een schoolniveau, dat een leerling uit groep 8 van de basisschool krijgt. Per schoolniveau kunt u op twee avonden deelnemen aan een webinar. Er zijn geen kosten aan verbonden. Elk webinar begint om 18.30 uur.
Dinsdag 10 november en donderdag 12 november is er een webinar door scholen met Praktijkonderwijs,  VMBO-basisberoepsgerichte leerweg, VMBO kaderberoepsgerichte leerweg en VMBO gemengde/ theoretische leerweg (mavo). De scholen waar u deze avonden mee kunt kennismaken zijn SG W.J. Bladergroen, Clusius College, SG Gerrit Rietveld en SG De Triade.
Dinsdag 17 november en donderdag 19 november is er een webinar door scholen met VMBO theoretische leerweg (mavo) + mavo/havo-brugklas. De scholen waar u deze avonden mee kunt kennismaken zijn SG Antoni Gaudí en SG Nelson Mandela.
Dinsdag 24 november en donderdag 19 november is er een webinar voor scholen met havo en vwo. De scholen waar u deze avonden mee kunt kennismaken zijn Da Vinci College en Jan van Egmond Lyceum.

Online Open Dag
Op dit moment is de Purmerendse ScholenGroep druk bezig met het realiseren van een Online Open Dag. Op de websites van de zes scholen kunnen u en uw kind vanaf december op een virtuele manier ervaren hoe het is om rond te lopen op de school waar uw kind straks misschien zelf rondloopt. Als er geen echte open dag georganiseerd kan worden, kunt u op deze manier toch de sfeer proeven van de school en er veel informatie vinden. U kunt op deze Online Open Dag, wanneer en waar het u uitkomt, veel filmpjes bekijken en er zijn verschillende manieren om contact op te nemen. Binnenkort kunt u deze Online Open Dagen bekijken op de websites van de scholen. Kijk op www.psg.nl voor een overzicht van de scholen.