Once upon a time in… Hollywood – (Quentin Tarantino/Brad Pitt/Leonardo di Caprio) in Filmhuis PurmerendFilmhuis in Purmerend draait de filmhit Once upon a time in… Hollywood van Quentin Tarantino, met Brad Pitt en Leonardo di Caprio). Reserveren wordt aangeraden!

 

Los Angeles, 1969. Wat was het daar mooi, toen: de muziek, de auto’s, de kleding en de  theaters. Je voelt dat je er zo zou kunnen rondstappen. Of rondrijden, zoals stuntman Cliff Booth (Brad Pitt) in de crèmekleurige Cadillac van zijn baas en vriend, Westernacteur Rick Dalton (Leonardo DiCaprio). Tarantino plaatst de vriendschap tussen die twee op leeftijd gerakende mannen op de voorgrond. Waarom is Rick Dalton niet net zo beroemd als zijn buurvrouw, rijzende ster Sharon Tate, en haar echtgenoot, regisseur-van-dat-moment, Roman Polanski? Tarantino ziet kans het komische en het gruwelijke met elkaar te verbinden en virtuoos te spelen met de verwachting van de filmkijker.

De moeite die regisseur Quentin Tarantino zich getroost heeft om het Los Angeles van 1969 tevoorschijn te toveren, dat is het eerste wat verbluft aan ‘Once Upon a Time in… Hollywood’. Wat was het daar mooi, toen: de muziek, de auto’s, de kleding en de theaters. Je voelt dat je er zo zou kunnen rondstappen. Of rondrijden, zoals stuntman Cliff Booth (Brad Pitt) in de crèmekleurige Cadillac van zijn baas en vriend, Westernacteur Rick Dalton (Leonardo DiCaprio). Tarantino plaatst de vriendschap tussen die twee op leeftijd gerakende mannen op de voorgrond van zijn negende speelfilm.

De niet-fictieve rijzende-ster-van-dat-moment actrice Sharon Tate bewoont samen met de echte regisseur-van-dat-moment Roman Polanski de villa naast die van Dalton. In het middenstuk van de film bezoekt stuntman Booth het hoofdkwartier van de Manson-sekte. Tarantino ziet kans het komische en het gruwelijke met elkaar te verbinden en virtuoos te spelen met de verwachting van de filmkijker. –

Draaidagen: Vrijdag 15 en zaterdag 16 november 2019.  Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/350/17/once_upon_a_time_in_hollywood