“Oma, mag ik mijn pop terug” (6+) in de Kleine Verbeelding


gnaffel-oma-mag-ik-mijn-pop-terug-erik-franssen-internet-2-1Zondag 27 november speelt de voorstelling “Oma, mag ik mijn pop terug” (6+) in de Kleine Verbeelding. Een grappige en ontroerende voorstelling over Fien en haar oma, gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Haayema.

‘Mijn oma heeft heel veel vel.
Veel meer dan eigenlijk op haar hoofd past.
Daardoor lijkt ze een beetje verfrommeld.
Net een rozijntje dat vroeger een druif was.
Ook zit haar mond los.
Ze kan al haar tanden er in een keer uithalen.
Ze slapen in een glas water.’

Elke zondag gaat Fien met haar pop bij oma op visite. Ze doen spelletjes en eten koekjes. De koekjes zijn veel zachter dan bij Fien thuis. Fien ziet dat haar oma ouder wordt en steeds meer begint te vergeten. Wat als oma het allemaal niet meer kan onthouden? Dat ze haar eigen naam niet meer weet, of dat ze is vergeten dat ze je oma is?
Op een dag vergeet oma zoveel dat ze moet verhuizen naar een speciaal huis voor vergeetachtige opa’s en oma’s. Pop mag een nachtje bij haar logeren, maar als oma niet meer weet waar ze pop gelaten heeft, moet Fien in actie komen.
Fotograaf Erik Franssen heeft onlangs met een fotoserie van ‘Oma, mag ik mijn pop terug?’ de Nikon Theaterfotografieprijs gewonnen.

**** Theaterkrant: “Gnaffel slaagt er wonderwel in een pijnlijk onderwerp tot vermakelijk én indringend theater te maken, voor ouders en hun kleinkinderen.”
www.gnaffel.nl

Zondag 27 november 15.00 uur. De voorstelling is te zien in De Kleine Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend.

Kaarten kosten € 9,- voor volwassenen en € 6,- voor kinderen tot 13 jaar. Reserveren is mogelijk via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234.