Oefenen voor een sollicitatiegesprek in de Bibliotheek


Iedere eerste donderdag van de maand biedt de Bibliotheek Waterland werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten in de Bibliotheek Purmerend kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan.  Op donderdag  2 november  vindt van 10 -12 uur de eerstvolgende bijeenkomst plaats met als oefenen voor een sollicitatiegesprek.

Belangrijk bij het sollicitatiegesprek is de eerste indruk, je voorbereiding, je houding tijdens het gesprek. Maar ook of je goed luistert naar de vragen, of je interesse toont in het bedrijf en zelf ook vragen stelt. En ook dit kun je oefenen tijdens de eerstvolgende Walk&Talk bijeenkomst. De begeleiders van de Walk&Talk, Femke en Danielle hebben een medewerker van Herenbos personeelsdiensten en de manager backoffice van de Bibliotheek bereid gevonden om te helpen. Alle  vier nemen ze de rol aan van werkgever en oefenen een sollicitatiegesprek met de deelnemers.

Deelnemers kunnen een voorbeeld van een vacature meenemen om te gebruiken bij het oefengesprek.  Walk&Talk is gratis en begint om 10 uur in de Bibliotheek Purmerend (Waterlandlaan 40. Tijdens de bijeenkomst is er ook alle gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen.

Aanmelden is niet nodig maar contact opnemen kan via walkentalk@bibliotheekwaterland.nl