Nostalische Zomerse Zaterdag in de Zuidersteeg met meisjesboeken van weleer


Meisjesboeken van weleer in het Leesteken P{urmerend tijdens de Zomerse Zaterdag in de ZuidersteegDe vijfde Zomerse Zaterdag in de Zuidersteeg In Purmerend staat helemaal in het teken van Nostalgia. Na het lekkere festijn van afgelopen zaterdag zit de stemming er goed in. Met dit keer meisjeboeken van weleer, muziek, een kleine brocantemarkt en leuke schorten bij de Wereldwinkel.

Het Leesteken organiseert een Leesclub over meisjesboeken van weleer. Wat past er qua boeken beter binnen het thema nostalgie dan die geweldige meisjesboeken van vroeger. Veel vrouwen die geboren zijn tussen pakweg 1950 en 1975 krijgen een dromerige blik in hun ogen als het gaat over Top Naeffs School-idyllen, de boeken van Cissy van Marxveldt of  die  over de donderse  dolle tweeling. Boeken vol schoolavonturen, warme gezinnen, gezellige vriendinnenclubs en eerste verliefdheden. Met  meisjes die net iets gekker waren en net  iets meer durfden. Christine Groenhart schreef er het heerlijke Meisjesboeken van weleer over en

Boekhandel Het Leesteken organiseert er zaterdagmiddag  om drie uur een speciale leesclub over . Hebt u ook goede herinneringen aan die oude meisjesboeken, neem ze dan, als ze nog in de boekenkast staan mee, en kom gezellig meepraten. Leestekenmedewerkster Tieka Bierdrager, zelf een groot liefhebster, zal de “nostalgische dienst voorgaan”.

brocante tijdens de Zomerse Zaterdag in de ZuidersteegOp onze brocante markt staat Louise Barlage van ByLouiseB, de website waar leuke oude en nieuwe woondecoraties te vinden zijn. Louise is altijd op zoek naar een combinatie van mooie, aparte, nieuwe en vintage materialen om kussens, kinderspijkertasjes en accessoires  te maken. Ze zijn daardoor uniek en worden met zorg en aandacht met de hand gemaakt. Veel brocante om lekker door heen te snuffelen.

De Nostalische Zomerse Zaterdag in de Zuidersteeg is op 30 juli 2016 in … de Zuidersteeg in Purmerend. Zie ook Facebook: https://www.facebook.com/ZomerseZaterdagenInDeZuidersteeg/?fref=ts