NoordHollands KamerOrkest speelt Mozart, Schubert en Berlioz


Op 2 juli om 15.00 uur is er een zomerconcert in de Taborkerk van Purmerend met werken van Mozart, Schubert en Berlioz. Uitvoerenden zijn het semiprofessionele NoordHollands KamerOrkest (NHKO) onder leiding van dirigent Bastiaan Uijl.

 

En de internationaal bekende tenor Erik Slik treedt op als solist in de romantische liederencyclus Les nuits d’été van Hector Berlioz. Het concert wordt ingeleid door de sprankelende ouverture Idemeneo van Mozart en afgesloten wordt met de vrolijke 5de symfonie van Schubert, die zich voor dit werk liet inspireren door Mozart.

Het NHKO is een projectorkest bestaande uit de beste musici van Noord-Holland. Naast hun vaste orkesten ontmoeten deze musici elkaar in een korte periode van intensief studeren met een inspirerend concert ter afsluiting. Dirigent Bastiaan Uijl heeft met diverse ensembles – vaak op projectbasis – klinkende resultaten geboekt, met onder andere werken van Borodin, Debussy, Dvorak en Poulenc.

Het concert vindt plaats in de Taborkerk, Maasstraat 2, 1442 RV in Purmerend.  Kaarten à € 15,00  (kinderen tot 12 jaar € 7,50) zijn verkrijgbaar via www.concert4you.nl of aan de zaal.