NKT Reünie Show ter ere van 25-jarig bestaan


Op dinsdag 24 januari start om 10.30 uur de kaartverkoop van twee bijzondere voorstellingen ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de NKT Theaterschool. Deze vinden plaats in theater de Purmaryn op zondag 5 en maandag 6 maart. In de NKT Reünie Show worden liedjes uit oude voorstellingen opnieuw gezongen door de NKT-solisten van toen, begeleid door leerlingen van nu. De avond wordt gepresenteerd door Rob Kamphues, bekend van televisieprogramma De Reünie.

Veel oud-leerlingen werken ondertussen in het theatervak en komen op 5 en 6 maart het gevoel van vroeger weer terug te halen. Zo zullen o.a. Kick Spijkerman en Leon de Graaf (A Chorus Line), Jorge Verkroost (Beauty & the Beast), Joey Ferre (Body Language) en Sasha Rosen acte de préséance geven. Liedjes uit musicals als “Tien is te veel” via “Door de ogen van Niels” en “Vier het leven, Fien! . De acteurs en zangers worden ondersteund door leerlingen die nu les krijgen op het NKT. De avond wordt een echte ‘trip down memory lane’.

Rob Kamphues, vader van twee leerlingen op het NKT, zal sommige artiesten interviewen over de invloed van de school op hun theatercarrière. Hij laat bovendien verschillende prominenten aan het woord, die allemaal op hun eigen manier een waardevolle bijdrage aan het NKT hebben gedaan. Bijvoorbeeld de huidige artistiek leider Jeroen Man, ex-leerlingen die inmiddels professioneel op de planken staan en oprichtster van het NKT, Manja Siebrecht.

De reünievoorstellingen worden voorafgegaan door een open dag op 4 maart, waarop oud-leerlingen het pand op de Gedempte Singelgracht nog eens kunnen bezoeken, hun klasgenootjes weer kunnen ontmoeten en een les kunnen volgen van de docenten van toen en nu. Deze open dag vindt op zaterdag 4 maart plaats in de theaterschool op de Gedempte Singelgracht. Op die dag kunnen oud-leerlingen weer even de spanning en sensatie van vroeger voelen. In een quiz gaan we op zoek naar de grootste kenner van het NKT. En natuurlijk zal ook een borrel niet ontbreken. Meer informatie over de open dag wordt gecommuniceerd via de Facebook-pagina van het NKT.

De NKT Theaterschool is een begrip en niet meer weg te denken uit Purmerend. Voor de goede invloed op Purmerend en omgeving ontving het NKT recent de Gouden Waarderingsspeld uit handen van Burgemeester Don Bijl. Omdat het NKT al 25 jaar kinderen en jongeren leert zingen, dansen en acteren, maar nog veel belangrijker: het NKT leert je om jezelf te zijn én maakt er vrienden voor het leven!

Start kaartverkoop jubileumvoorstellingen : dinsdag 24 januari om 10.30 uur via www.depurmaryn.nl en de theaterkassa
Voorstellingen: zondag 5 maart en maandag 6 maart
Open dag: zaterdag 4 maart, Gedempte Singelgracht 16 Purmerend
Volg de recente ontwikkelingen: www.facebook.com/NKT Theaterschool