Nieuwe website gemeente voor álle duurzame initiatieven (dus ook die van jou)


Elektrische auto op de Heilige Koemarkt in Purmerend. Een van de initatieven die een plek vinden op duurzaam.pumerend.nl
Afgelopen donderdag heeft wethouder Mario Hegger de website duurzaam.purmerend.nl  gelanceerd. Een nieuwe site met veel informatie over energiebesparing, subsidies, besparingstips, acties en ontwikkelingen. Daarop zijn niet alleen initiatieven van de gemeente, maar ook die van inwoners en ondernemers uit Purmerend te vinden. Ook kleinere initiatieven krijgen zo de mogelijkheid om een groot publiek te bereiken.

Samen met de bewoners

De gemeente vind duurzaamheid erg belangrijk. Wethouder Mario Hegger vind Purmerend al redelijk duurzaam, maar het kan volgens hem nog veel duurzamer. De gemeente wil daar graag met de inwoners aan werken. ‘Samen kunnen we nog meer bereiken’ is daarbij het motto.

Eigen initiatief aanmelden

Om daar vorm aan te geven kunnen inwoners en ondernemers ook zelf hun duurzame initiatieven aanmelden bij de website. Stadsverwarming Purmerend heeft dit bijvoorbeeld al gedaan met de BioWarmteCentrale. Een ander succesvol initiatief is het Repair Café; iedere laatste donderdag van de maand kan iedereen in het Tritongebouw terecht om kapotte spullen te repareren. Verder kunnen ook evenementen met een duurzaam karakter worden aangemeld voor de agenda van de site.

Bekijk hier de website: duurzaam.purmerend.nl