Nieuwe schrijfcursussen bij Cultuurhuis Wherelant


Cultuurhuis Wherelant biedt in februari twee nieuwe schrijfcursussen aan voor beginnende en/of gevorderde schrijvers. Op de maandagmiddag start een schrijverstraining waarbij ter plekke wordt geschreven en besproken. Op de vrijdagmiddag kunnen geïnteresseerden meedoen met de cursus gedichten schrijven en zo de wereld van de poëzie (her)ontdekken.

Creatieve schrijverstraining met lef
Schrijven is doen! In deze creatieve schrijfcursus leren de deelnemers zichzelf als schrijver beter kennen door middel van korte schrijfoefeningen. De focus van de cursus ligt op het schrijven zelf en de creatieve durf die daarbij wordt aangesproken. Docent Gamal Fouad is schrijver en beeldend kunstenaar, hij leert de deelnemers om met lef en op elk moment over elk willekeurig onderwerp te kunnen schrijven. De lessen zijn om de week op maandag van 13.30 tot 16.00 uur, de startdatum is 24 februari.

Een basiscursus poëzie
De cursus gedichten schrijven is geschikt voor beginners, maar ook voor dichters die hun poëzie willen verbeteren. Samen met de docent gaat u op zoek naar inspiratie, leert u over stijlen en (rijm)vormen en ontdekt u poëzie van dichters om uiteindelijk uzelf te verrassen met mooie gedichten. Docent Ellis van Atten heeft veel ervaring met het schrijven van gedichten en korte verhalen. Zij weet op geheel eigen wijze de creativiteit van deelnemers aan te spreken. De lessen zijn om de week op vrijdagmiddag  van 13.30 tot 15.30 uur, de startdatum is 14 februari.

Wilt u schrijven, maar kunt u niet overdag, dan is er nog een mogelijkheid om in te stromen bij de cursus Creatief Schrijven van Helena Jansz op donderdagavonden. De cursus is nog maar pas van start gegaan en is ook om de week van 19.30-21.30 uur.

Meer informatie?

Op www.wherelant.nl  staat bij het cursusaanbod alle informatie over de schrijfcursussen, of neem contact op met de administratie via 0299 – 434 777. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.