Nieuwe parkeergarage Stadhuisplein komt er


De bouw van de parkeergarage Stadhuisplein is gegund aan K_Dekker bouw & infra uit Warmenhuizen. Deze ondergrondse garage komt voor het stadhuis. Boven de garage wordt een groen plein gerealiseerd.

K_Dekker heeft een ontwerp gemaakt voor een 2-laagse parkeergarage met 305 plekken. Binnen het afgegeven bouwvlak was er ruimte om in plaats van een 3-laagse parkeergarage een 2-laagse garage te ontwerpen en daar heeft Dekker gebruik van gemaakt.

De opdracht bestaat uit zowel het ontwerp als de realisatie van de garage. mgeving onze hoofddoelen zijn. Bureau voor landschapsarchitectuur Karres en Brands ontwierp het plein dat boven de garage op straatniveau wordt aangelegd, als de garage is afgebouwd. Over het – nu nog – schetsontwerp is meegedacht door een klankbordgroep bestaande uit omwonenden en andere betrokken Purmerenders.

Kwaliteit
Eveline Tijmstra: “Ik ben zeer tevreden met de uitslag van de aanbesteding. We hebben gekozen voor kwaliteit. De nieuwe parkeergarage vormt een belangrijke schakel in het parkeerbeleid dat wij voorstaan. Met de Stadhuispleingarage voegen we een aanzienlijk aantal parkeerplaatsen op loopafstand van de binnenstad toe. Daarmee houden we de stad bereikbaar én leefbaar. Het bovenliggende plein met veel groen geeft daarnaast een stevige kwaliteitsimpuls aan de stad.”

Werkzaamheden
De voorbereidende werkzaamheden starten in het tweede kwartaal van 2021. De oplevering van de garage is gepland eind eerste kwartaal 2023.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over de bouw van de parkeergarage Stadhuisplein? Ga dan naar https://www.vanbrugtotbrug.nl/.