Nieuwe film Zhang Yimou in Filmhuis Purmerend


Coming Home van Zhang Yimou in Filmhuis PurmerendComing Home is gebaseerd op de roman The Criminal Lu Yanshi en vertelt het schrijnende verhaal van dissident Lu Yanshi die jaren moet slijten in een strafkamp. Te zien in Filmhuis Purmerend. Deze prachtige film van regisseur Zhang Yimou (bekend van Het Rode Korenveld en De Rode Lantaarns) draait ook in de nieuwe dinsdagmiddagvoorstelling.

Tijdens de Culturele Revolutie in Mao’s China wordt Lu gescheiden van zijn vrouw Feng doordat hij wordt gedeporteerd als politieke gevangene. Als hij jaren later thuiskomt lijdt Feng aan geheugenverlies en herkent ze haar man niet.

De focus ligt grotendeels op zijn vrouw, de timide en bescheiden Feng Wanyu en hun dochter Dandan. Als Lu Yanshi weet te ontsnappen probeert hij in het geheim contact te zoeken met zijn familie. Twintig jaar later komt de man vrij, om vervolgens zijn vrouw aan te treffen die lijdt aan een ernstige vorm van geheugenverlies. Feng Wanyu is blijven steken in het verleden met een onvoorwaardelijke liefde voor haar man. Ze weet niet beter dan dat ze op de vijfde van de maand haar echtgenoot van de trein moet halen. Als haar man daadwerkelijk terugkeert weet ze niet meer wie hij is. Lu Yanshi besluit uit respect en omdat het beter is voor zijn familie te doen alsof hij een behulpzame vreemdeling is.

Te zien op:

  • zaterdag 28 maart 20:30 uur
  • dinsdag 31 maart 13:30 uur
  • dinsdag 31 maart 20:30 uur

Filmhuis Purmerend vind je aan Kerkstraat 11, schuin tegenover Theater de Purmaryn. Reserveren kan via de website van het Filmhuis Purmerend.