Nieuwe expositie bij Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk


Er is weer een nieuwe expositie met beelden, foto’s, sieraden en objecten bij Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk. Exposanten zijn: Awarnach en Marja Schilt. Naast deze exposanten in de kapel, exposeren twaalf beeldende kunstenaars hun beelden en objecten, vorm gegeven in steen, cement, hout en meer om de kapel.

Awarnach (betekenis: reus) is in 1973 geboren in Purmerend en inmiddels woonachtig in Hoorn (nh). Hij begon in 2005 met het fotograferen van concerten en evenementen, van heel klein en intiem tot aan het grootste meerdaagse gratis festival Appelpop in Tiel. In de loop der jaren heeft hij honderden verschillende artiesten gefotografeerd en is zijn werkveld breder geworden: evenementenfotografie in de breedste zin van het woord, als ook het fotograferen tijdens wandelingen door de natuur. Naast zijn passie voor muziek is hij ook enorm geïnteresseerd in vormgeving, wat heeft geresulteerd in een eerste serie abstracte landschappen.

Marja Schilt is een edelsmid met passie voor het vak. Na haar opleiding aan de vakschool heeft zij zich verder ontwikkeld en de diverse technieken meer eigen gemaakt. In haar atelier in de voormalige Honig fabriek in Koog aan de Zaan maakt zij unieke sieraden die een plezier zijn om te dragen. Inspiratie vindt zij vooral in de vele organische vormen en lijnen die overal om ons heen te vinden zijn. Door daarnaast ook te spelen met materialen leidt dit tot verrassend mooie unieke sieraden. Haar sieraden vervaardigt zij zowel vrij naar eigen ontwerp als in opdracht naar specifieke wensen. Bij opdrachten betrekt zij de klant bij het hele proces zodat het sieraad heel persoonlijk wordt en ook daadwerkelijk zoals haar klant het bedacht heeft.

De beelden in de beeldentuin zijn t/m 24 september te bekijken. De beeldentuin is dagelijks geopend van 10:00 – 17:00 uur, de kapel wekelijks van vrijdag t/m zondag van 13:00 – 17:00 uur.  Awarnach en Marja Schilt exposeren t/m zondag, 27 augustus. Zie ook www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl.