Nieuwe exposanten bij Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk


expositie overwheerse polderdijk purmerendVanaf komende vrijdag 22 juli is er een nieuwe expositie in en om de kapel van Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk. Exposanten van beelden, sieraden, grafiek en objecten  zijn: Emmy Buys, Jeske Hendriks en Vera Schoone.

Emmy Buys is aanvankelijk begonnen met schilderen, maar maakt ook beelden. Het resultaat van haar beelden geeft haar zo’n geweldige voldoening dat haar passie voor steen erg groot is. Haar favoriete steensoorten zijn o.a. albast, bluerville, marmer en serpentijn. De scherpe en zachte lijnen vormen een harmonie. Het aardse wordt omringd door vorm en kleur.

Jeske Hendriks vond als kind al het maken van ‘dingen’ leuk, met name sieraden. Deze hobby is zij later verder gaan ontwikkelen, waarbij zij veel verschillende materialen en technieken heeft uitgeprobeerd. Momenteel gebruikt zij voornamelijk zilver en verschillende (half)edelstenen. De sieraden maakt zij voornamelijk met ‘wire-wrapping’ technieken van draad, maar soms gebruikt zij ook zilversmeedtechnieken, zoals solderen. Al haar sieraden worden met grote zorg gemaakt. Zo wordt het zilverdraad dat zij gebruikt gegloeid, gebogen, geknipt, geschuurd, gepolijst en gehamerd tot een uniek werkstuk.

Het werk van Vera Schoone bestaat uit grafiek, schilderijen en objecten,  die de basis vormen van een voortdurende zoektocht naar het verleden. Structuren, ouderdom, verval, gebroken: het zijn maar een paar woorden die aangeven wat haar inspireert. Ook kunst uit de prehistorie, Afrikaanse kunst, fossielen, tekens en symbolen spelen voor haar een belangrijke rol. Haar grafiek bestaat momenteel uit collografieën, waarbij zij materiaal uit het dagelijks leven gebruikt. Haar objecten stelt zij samen uit voornamelijk oude materialen, waaronder koper, messing, zink, hout, steen en gevonden voorwerpen. Ook maakt zij wandsieraden, kleine assemblages van verschillende materialen.

De expositie is vanaf vrijdag, 22 juli te bekijken. De beeldentuin is dagelijks geopend van 10:00 – 17:00 uur, de kapel wekelijks van vrijdag t/m zondag van 13:00 – 17:00 uur. Deze expositie wordt zondag, 24 juli feestelijk geopend om 16:00 uur door mevrouw Mies Bouwmeester, weefster van waden en geboortedoeken.

Deze expositie loopt t/m zondag, 18 september. Zie ook www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl.