Nieuw in Purmerend: Kliederkerk


Een enthousiaste werkgroep organiseert op zondag 6 september voor het eerst Kliederkerk in Purmerend. Kliederkerk Purmerend is in de Taborkerk aan de Maasstraat 2 en duurt van 16.00 tot 18.00 uur. Een kliederkerk biedt een open gemeenschap waar mensen vrijblijvend Bijbelverhalen en het christelijk geloof kunnen ontdekken. Dit keer is het verhaal van Jozef gekozen als thema.

 

Alle generaties zijn welkom! Kinderen vanaf groep 5 mogen ook zelf komen. Aanmelden is nodig en kan via een digitaal aanmeldformulier op www.pgpurmerend.nl, via een e-mail naar jeugdwerker@pgpurmerend.nl of met een appje naar 06-14239870. Aanmelden aan de deur kan alleen als er op dat moment nog plek is.

Een kliederkerk begint met het zelf ontdekken van het verhaal. Er zijn meer dan tien ontdekvormen om het verhaal van Jozef te beleven met zand, klei, lego, handlettering, sieraden, bouwmaterialen, stofjes en verf. In een afsluitend moment is er ruimte om te delen wat indruk heeft gemaakt en krijgt het verhaal van toen ook betekenis voor nu.

Bij de organisatie van Kliederkerk Purmerend hebben we rekening gehouden met de basisregels voor hygiëne, afstand houden en het vermijden van drukte. Bezoekers worden vriendelijk verzocht om bij klachten thuis te blijven, zich te houden aan de inmiddels bekende regels van het RIVM en aanwijzingen van de organisatie op te volgen.

Zo’n 20.000 mensen bezocht vorig jaar één van de honderd kliederkerken in Nederland. Ruim de helft van deze groep gaat niet naar andere kerkelijke activiteiten.

Meer informatie over Kliederkerk Purmerend: jeugdwerker@pgpurmerend.nl of 06-14239870.