New York Round Midnight… jazz in Purmerend


New York round midnight in de PurmarynWaan je in het roerige nachtleven in de beroemde clubs rond Broadway in New York. Daal af in de jazzclub en word meegenomen in de swing van Count Basie en Frank Sinatra, de blues van Billie Holiday en Miles Davis, de hardbop van Art Blakey & The Jazz Messengers en de improvisaties van Oscar Peterson en Dave Brubeck.  En dat allemaal op  21 februari in… Purmerend.

New York round midnight poster‘New York Round Midnight’ is een van de grootste jazzproducties van dit moment. Je ontmoet er bijzondere muzikale persoonlijkheden aan de hand van intieme portretten en bijzondere anekdotes. Elf musici uit het puikje van de Nederlandse jazzscene nemen je niet alleen mee naar de glorietijd van de jazz in de jaren vijftig en zestig maar laten ook voelen hoe levendig en urgent die muziek vandaag klinkt. Jazz was, is en zal altijd blijven.

Bij elke show wordt een jong Nederlands jazztalent gepresenteerd.

Praktische informatie

Op zaterdag 21 februari 2015 in de Purmaryn, Waagplein 1 in Purmerend. Aanvang: 20.15 uur. Reserveren via de website van de Purmaryn.