Netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden: Kom in je sollicitatie-outfit!


solliciteren leer je via Walk & Talk in de Bibliotheek Purmerend.Bibliotheek Waterland biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Donderdagochtend 7 april is de tweede bijeenkomst in een serie over ‘personal branding’.

Tijdens de Walk&Talk bijeenkomsten in de Bibliotheekvestiging Purmerend kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan.

Personal branding is jezelf als merk beschouwen in het sollicitatieproces. Een onderdeel van de indruk die een sollicitant achterlaat bij een gesprek is de presentatie qua uiterlijk.  Bij de Walk&Talk van deze maand wordt er aandacht besteed aan wat je kunt doen aan kleding, kapsel en make-up om jezelf van je beste kant te laten zien.

Bernadette Huisman van modezaak B-Free in Purmerend zal de deelnemers van de Walk&Talk laten zien dat er goed uit zien niets te maken heeft met geld. Ze vertelt over basiskleding, kleuraccenten en styling.  Angela Eengelberd is sinds 2014 ambulant tophairstylist en make-up artist. Met haar bedrijf Angela@home (Hair & make-up) komt ze bij de mensen aan huis langs. Zij zal de deelnemers van de Walk&Talk iets vertellen over haar bedrijf en advies geven over kapsels en make-up waarmee je perfect voor de dag te komen bij een sollicitatiegesprek.

In de tweede helft van de bijeenkomst kunnen deelnemers oefenen met de “elevator pitch”. Dit is een zogenaamd kort verkooppraatje in de lift over wie je bent, wat je kunt, waar je goed in bent en wat je voor een ander zou kunnen betekenen.

Walk&Talk bijeenkomsten vinden  elke 1e donderdag van de maand van 10 – 12 uur plaats in de Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40. Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis. Aanmelden is niet nodig maar kan wel via walkentalk@bibliotheekwaterland.nl.