Netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden in de Bibliotheek: Hoe verkoop je je zelf bij een sollicitatie?


Walk&talk voor werkzoekenden in Bibliotheek PurmerendOp donderdagochtend 4 maart gaat de Walk&Talk bijeenkomsten voor werkzoekenden  in de Bibliotheek Purmerend het over personal branding, wat zoveel betekent als jezelf als merk beschouwen in het sollicitatieproces.

Bibliotheek Waterland biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten in de Bibliotheek Purmerend kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan.

Als je gaat solliciteren wil je een indruk achterlaten op mensen, je wilt dat mensen je onthouden want jij wilt die baan hebben. Heb je enig idee welke eerste indruk jij achterlaat bij een potentiële werkgever? Welk aspect benadruk je van jezelf als je goed wil overkomen voor een bepaalde functie?

In deze eerste bijeenkomst in een serie Walk&Talks over personal branding gaan we aan de slag met de “elevator pitch”. Dit is een zogenaamd kort verkooppraatje in de lift over wie je bent, wat je kunt, waar je goed in bent en wat je voor een ander zou kunnen betekenen. Het belangrijkste doel is de ander nieuwsgierig te maken en gericht met je mee te laten denken. Een goed voorbereid praatje kan op allerlei manieren ingezet worden in de zoektocht naar werk, bijvoorbeeld tijdens netwerkbijeenkomsten, evenementen en zelfs op het schoolplein. Mocht iemand dan eens iets horen over een openstaande vacature, dan denken ze misschien aan jou.

Tijdens deze eerste Walk&Talk over personal branding wordt de elevator pitch geoefend en krijgen de deelnemers tips om zichzelf te presenteren (hoe gebruik je je stem, ondersteunende gebaren etc. tijdens een gesprek).

Walk&Talk bijeenkomsten vinden elke 1e donderdag van de maand van 10 – 12 uur plaats in de Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40. Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis. Aanmelden is niet nodig maar kan wel via walkentalk@bibliotheekwaterland.nl

Op de foto Femke (l) en Danielle (r) de coördinatoren van de Walk&Talk.