Netwerkbijeenkomst in bieb over “het nieuwe solliciteren”


De komende Walk & Talk; de netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden in de Bibliotheek gaat over het ‘nieuwe solliciteren’.

De Bibliotheek Waterland biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste tijd te ontmoeten. Tijdens de Walk&Talk bijeenkomsten in de Bibliotheek Purmerend kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan.  De eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar is op donderdag 6 januari en gaat over onderscheidend solliciteren.

Tijdens de Walk & Talk geeft Pascal Wortmann een presentatie over het  ‘het nieuwe solliciteren’; Je wilt je onderscheidend presenteren, maar hoe doet je dat? Het wordt steeds belangrijker dat je laat zien wie je bent, waar je voor staat en wat je voor een ander kunt betekenen. Steeds meer bedrijven maken gebruik van ‘sollicitatiefilmpjes’. Beelden zeggen meer dan woorden.

Met EWall is een instrument ontwikkeld waarmee  werkzoekenden op een visueel onderscheidende manier kunnen presenteren aan een werkgever. Tijdens de Walk & Talk worden het doel en de mogelijkheden van EWall nader toegelicht.

Walk & Talk over het nieuwe solliciteren is op donderdag 5 januari van 10.00 – 12.00 uur in de Bibliotheek aan de Waterlandlaan 40 te Purmerend. Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis.  Aanmelden is niet nodig maar kan wel via walkentalk@bibliotheekwaterland.nl