Nero (2+): Kijkspel over het donker, voor kinderen van 2 tot 5 jaar


 

Als je ’s nachts naar boven kijkt en er geen ander licht is dan dat van de sterren, neemt je verbeelding het over. We kijken naar het duister als naar een leeg schildersdoek. De verbeelding wordt gestimuleerd. De kindertheatervoorstelling Nero is te zien in theater de Verbeelding in Purmerend.

De ruimte: een rechthoekige zwarte doos. Toeschouwers en performers zitten vlak bij elkaar. Licht en reflecties weerspiegelen op de donkere muren en spelen hun eigen spel. Zijn we in het theater of zitten we onder de sterrenhemel? Jij beslist! Nero geeft de fantasie vleugels. Nero is een dans van licht.

Alfredo en Maxwell creëren met eenvoudige lichtmiddelen magische effecten. Dit internationale kijkspel is een subtiele licht-ervaring die je niet mag missen.

“Het is een fascinerende wereld waarin de kinderen uitgenodigd worden om in te duiken. Een wereld gemaakt door de acteurs en de verbeelding van de kinderen.” (Christine Matschke, tanznetz.de)

De voorstelling is op zondag 22 januari om 15.00 en 16.15 uur te zien in De Kleine Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend.

Kaarten kosten € 9,- voor volwassenen en € 6,- voor kinderen tot 13 jaar. Reserveren is mogelijk via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234.