Nederland leest Een vlucht regenwulpen (en het kost niks!)


Gratis boek Een vlucht regenwulpen in bibliotheek PurmerendTijdens de nationale campagne Nederland Leest staat het boek Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart centraal. Het wordt door Openbare Bibliotheken gratis uitgedeeld aan hun leden. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten. Nederland Leest loopt  van zaterdag 1 t/m zondag 30 november 2014. Dus op naar de bieb!

Een vlucht regenwulpen

Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart is een klassieker. Het gaat over een door afkomst en opvoeding tot isolement gedoemd kind, wiens angsten verzacht worden door een grote opmerkingsgave en een diepe liefde voor de natuur. Maarten ‘t Hart (25 november 1944) begon zijn schrijverscarrière met de roman Stenen voor een ransuil (1971). Met Een vlucht regenwulpen brak ’t Hart door bij het grote publiek. Er zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren van verkocht en het werd in 1981 succesvol verfilmd door Ate de Jong met in de hoofdrol Jeroen Krabbé.

Film en boek avond in bibliotheek Purmerend

Als afsluiting van Nederland Leest  wordt op 27 november het onderwerp van deze leesscampagne;  Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart onder de loep genomen . Lezers bespreken het boek onder leiding van Corine Hildenbrant in de Bibliotheek Purmerend. Ook de film Een vlucht regenwulpen  wordt bekeken en besproken.  En dan altijd weer de vraag… doet de film recht aan het boek?

Boek en film Nederland leest onder leiding van Corien Hildenbrant is op donderdag 27 november van 19.00 – 22.30 uur in de Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40.  Kosten zijn € 5,00 voor leden en en  € 7,50 voor niet-leden. Kaartje kopen kan in alle bibliotheekvestigingen van Bibliotheek Waterland of via de knop tickets op www.bibliotheekwaterland.nl

Gratis exemplaar

De speciale uitgave van Een vlucht regenwulpen kunnen bibliotheekleden in de maand november, zo lang de voorraad strekt, ophalen in de vestigingen van Bibliotheek Waterland in Beemster, Edam, Graft-De Rijp, Purmerend, Landsmeer en Volendam.