Nazomerfeestweek 2015 / Purmerend onder Stoom met astronaut André Kuipers


Purmerend op Stoom tijdens Nazomerfeestweek Purmerend 2015De nazomerfeestweek Purmerend 2015 vindt plaats in de week van  vrijdag  4 september tot en met zondag 13 september.

Dit jaar wordt het iets bijzonders. De opening van de nazomerfeestweek staat geheel in het teken van PURMEREND WEER ONDER STOOM, en wordt verricht door astronaut André Kuipers. Uiteraard zijn er ook weer de traditionele activiteiten waarom deze Purmerendse feestweek van oudsher bekend staat…

Traditionele onderdelen zijn inmiddels de veemarkt, Koebotenrace, de braderie, het standwerkersconcours, de lappendag, de boekenmarkt, de taptoe en het steenwerpen op de Koemarkt.

Harddraverij / Veetentoonstelling / Paardendag

Uiteraard racen de paarden weer door de Nieuwstraat in Purmerend. De harddraverijvereniging Prins Bernhard organiseert sinds 1873 kortebaanwedstrijden in de binnenstad.

De nazomerfeestweek start dit jaar op vrijdag 4 september met een STEAM-IN. De stoomboten zullen één voor één de kom van Het Noord-Hollands kanaal opstomen. Het gemeentebestuur opent de festiviteiten met een Vlootschouw, waarna de boten afmeren aan de Kanaalkade.

André Kuipers

Astronaut André Kuipers  vertelt tijdens de opening van het stoom evenement over de uitvinding van de stoommachine als het begin van het industriële tijdperk en de ruimtevaart als het eind daarvan. Verder vertelt hij uiteraard  over zijn eigen ruimtereizen.