Nazomer schildercursus Purmerend


Schildercursus in de WaterlandschoolHeb je nog nooit een penseel in je handen gehad of schilder je al jaren? Het maakt niet uit. De nazomer schildercursus bij de Vrijeschool Waterland in Purmerend is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden – en alles wat ertussen in zit.

Docent Hans van der Ham: “Behalve dat u veel kunt leren en ervaren, gaat het er vooral om plezier te hebben in het doen. Veel cursisten laten telkens weer zien dat ze tot veel meer in staat zijn dan ze zelf dachten. En dat zij zich na afloop vitaler en ook meer tevreden voelen dan daarvoor. Hoe komt dat?

Omdat deze manier van schilderen een direct appèl doet op de vitaliteit. Er komt energie vrij, er ontstaat ontspanning en daardoor beleeft men vreugde tijdens het werk. De keuze van de opdrachten zijn juist hierop gericht. Ook verkrijgt u nieuwe inzichten die doorwerken in het dagelijks leven. Zéér interessant voor mensen die met acrylverf of olieverf werken.

Voor hen die vinden dat ze onder de maat presteren of denken dat ze dit überhaupt niet kunnen, biedt deze cursus juist een nieuwe manier van werken en helpt u van dit soort aarzelingen af. U hoeft niet iets te presteren of te kunnen! Voorkennis is absoluut niet nodig!

Er wordt gewerkt op “nat” papier met waterverf ( in allerlei diktes ), waardoor de kleuren heel gemakkelijk mengen en een extra levendige glans krijgen.

De technische vaardigheden ontwikkelt u al doende. Er worden duidelijke voorbeelden gegeven over de fijne kneepjes van het schilderen.

De opdrachten worden zo gekozen dat u volgens een stappenplan steeds verder komt. Deze manier van werken heeft zijn resultaten de afgelopen jaren al vele malen bewezen.

U ervaart en leert tegelijkertijd. Hoe schilder je plantengroen? Hoe benader je de menselijke huidskleur? Waarom wordt de zon bij ondergang steeds roder? Waarom is de hemel blauw? Hoe weet je welke kleuren bij je passen? Etc.

Heeft u kinderen op de vrijeschool, dan is deze cursus een zeer goede manier om zelf te ervaren wat uw kinderen meemaken bij het schilderen. De kleurenleer van Goethe vormt de basis voor deze cursus.

Hierover krijgt u al doende uitgebreide informatie. ( theorie en schilderen gaan hand in hand.)”

Deze cursus wordt gegeven op de volgende vijf dagen:  Dinsdagen:  15 sept. ; 22 sept. ; 29 sept. ; 6 okt. ; 13 okt. Aanvang 20.00 uur tot 22.00 uur.

Lokatie Vrijeschool Waterland, Reigersbek 2-4    1441 SZ  Purmerend. 

Kosten:   € 90,- per persoon. ( inclusief materiaal en koffie/thee ). Graag op de eerste avond in zijn geheel afrekenen.

 

De cursus wordt gegeven door Hans van der Ham.  ( minimaal 8 deelnemers )

 

Opgave en info per email of telefoon:  j.vanderham@quicknet.nl ( 06 -28145187 )