Handen uit de mouwen voor Natuurwerkdag in heemtuin Purmerend


natuurwerkdag in heemtuin de Dwarsgouw in PurmerendOp 1 november kun je in  heemtuin De Dwarsgouw aan het Trimpad in Purmerend in je handen spugen (handen uit de mouwen mag ook)  en aan de slag voor de natuurwerkdag 2014.
Jong en oud kunnen die dag op overal in Nederland werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap.  Er wordt gezorgd voor koffie, thee etc. en een lunch. Na afloop is er ook een drankje.

De heemtuin is eigenlijk het Waterlands landschap op ongeveer 2,5 ha. De Heemtuin wordt al 25 jaar beheerd en onderhouden door vrijwilligers.

Wat kun je doen?

slootje schoonmakenEr wordt deze dag riet gemaaid, geharkt en afgevoerd. Verder moet er snoeiwerk in de bospercelen plaatsvinden; gaan we wilgen knotten, amfibieënpoelen en sloten schoonmaken; onderhoud verrichten aan takkenrillen, houtwallen en paden; drainagewerkzaamheden en plagwerkzaamheden.

Aanmelden

Als je een dagje in de natuur wilt werken ben je van harte welkom. De werkdag is van 9.00-16.00 uur. Maar je bent ook welkom voor een dagdeel. Ook kinderen onder begeleiding van een ouder zijn welkom, evenals scholieren die maatschappelijke stage moeten lopen. Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl en geef dan als locatie “ Dwarsgouw “ op.

Voor meer informatie: Louis Boersma, tel. 0299-425554 of heemtuinwg.ivn.nl@gmail.com