Nationale Tuinvogeltelling in Purmerend: doe mee!


nationale tuinvogeltelling in purmerend
Het zal je zijn opgevallen: Purmerend heeft veel tuinen en balkons… Het is daarom van belang dat je In het weekend van 17 en 18 januari  meedoet aan de Nationale Tuinvogeltelling van de Vogelbescherming en Sovon. Dit is het grootste natuuronderzoek van Nederland. Iedereen met een tuin of balkon kan meedoen!

Hoe werkt het?

  • Schrijf je in via de speciale Tuinvogeltelling-webssite
  • Tel op 17 of 18 januari 2015 een half uur de vogels in jouw tuin. Vliegen de vogels alleen maar over de tuin? Die tellen niet mee.
  • Tel het hoogste aantal vogels van een soort die je tegelijkertijd in jouw tuin ziet. Tel deze aantallen niet bij elkaar op, dan loop je het risico een vogel dubbel te tellen.
  • Geef jouw telling door via de app Tuinvogels of via de Tuinvogeltelling-webssite. Je kunt de telling tot uiterlijk maandag 19 januari 12.00 uur doorgeven.

Wat gebeurt er met de resultaten?

Meten = weten. De resultaten zijn essentieel bij het beschermen van vogels. De uitkomsten van de Nationale Tuinvogeltelling worden live bekend gemaakt op de speciale website van de Vogelbescherming. Nadat je jouw telling hebt ingestuurd, ontvang je een e-mail met jouw eigen telling, en een link naar de website waarmee je de resultaten in jouw buurt kunt volgen. Kun je ook eens zien hoeveel vogels er nu eigenlijk in Purmerend zijn!

Tip:

Als er er veel vogels tegelijk op de voederplank of silo zitten, maak een foto met je smartphone of tablet! Dan kun je na het half uurtje tellen rustig controleren hoeveel vogels u zag.