Najaarsconcert Harmonie Crescendo Purmerend


harmonie-crescendo-purmerend-najaarsconcert-peter-en-de-wolfOp 6 november geeft “ Harmonie  Crescendo  Purmerend ”  het jaarijkse najaarsconcert, waarin zowel het Opleidingsorkest en het Groot Orkest optreden. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Wim Klaver.

Het concert wordt geopend door het Opleidingsorkest, waarin zowel jong en oud als muzikale ‘herintreders’ ervaring opdoen in het musiceren in orkestverband. In een 6-tal stukken tonen zij hun vaardigheid, enthousiasme  en speelplezier. Het repertoire is zeer gevarieerd:  popmuziek,  licht klassiek, filmmuziek en jazz .

Samen met het Groot Orkest brengt het Opleidingsorkest het muzikale sprookje “ Peter en de wolf “ van Sergei  Prokofiev . Dit belooft een bijzondere uitvoering te worden.  D e verteller is niemand minder dan Pieter Hulst, bekend van o.a. de presentatie van de Nationale Wetenschapsquiz op VPRO tv. Tegelijkertijd worden er beelden vertoond van kunstwerken die op het sprookje en de muziek zijn geïnspireerd. Deze zijn, speciaal voor dit concert,  vervaardigd in “Fred’s Atelier”. Dit is een werkplaats voor kunstenaars met een verstandelijke beperking.

Het Groot Orkest sluit het concert af met een drietal stukken. Het eerste is een mooie ballade waarin het Engelse landleven tot uitdrukking wordt gebracht.  In het  tweede stuk wordt een wereldreis gemaakt  in de vorm van een orkestsuite in 6 delen, waarin verschillende secties van het orkest solistisch uitpakken.  De mars uit de First Suite van Gustav Holst , een smaakvol stuk dat specifiek voor blazers is gecomponeerd, vormt de afsluiting van dit najaarsconcert.

Locatie: Taborkerk, Maasstraat 2, Purmerend. Aanvang: 15.00 uur

Kaartverkoop aan de zaal.

  • Volwassenen:                   € 8,-
  • Kinderen tot 18 jaar       € 5,-