My cousin Rachel  – naar het boek van Daphne du Maurier in Filmhuis Purmerend


Ouderloze Philip is opgevoed door zijn neef Ambrose. Hoewel de dokter zegt dat Ambrose overleden is aan een hersentumor, denkt Philip dat de bloedmooie en mysterieuze vrouw van Ambrose, Rachel, debet is aan Ambroses dood. Gaandeweg zijn onderzoek bezwijkt hij echter voor de charmes van Rachel en wordt tot over zijn oren verliefd op haar…. Pakkende mysterieuze thriller, te zien in Filmhuis Purmerend.

 

Philip is ervan overtuigd dat de mysterieuze en bloedmooie vrouw van Ambrose, Rachel, iets met de dood van haar echtgenoot te maken heeft. Philip wil Rachel confronteren en besluit wraak op haar te nemen. Maar is Rachel wel echt schuldig? Naarmate Philip meer tijd met haar doorbrengt begint hij steeds meer aan zijn aannames te twijfelen. Langzaam maar zeker begint Philip te bezwijken voor Rachels verleidelijke charmes, totdat hij uiteindelijk tot over zijn oren verliefd is op haar – op de vrouw die mogelijk zijn enige vaderfiguur vermoord heeft. Regisseur Roger Michell verfilmt met deze thriller het gelijknamige boek van Daphne Du Maurier. MY COUSIN RACHEL is een verrassend pakkend mysterie. Prachtig spel met de ingebakken oordelen en angst voor sterke vrouwen die geen man nodig lijken te hebben. – My cousin Rachel – Roger Michell, Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk, 2017, 110’.

 

Draaidagen:  Dinsdag 5 december 2017. Aanvang 13.30 uur resp. 20.30 uur. Zaal open resp. 12.45 uur en 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/168/17/my_cousin_rachel