Muzikale cabaretvoorstelling Mylou Frencken in Purmerend


Foto:  Govert de RoosOp 26 november komt zangeres/cabaretière /liedschrijfster Mylou Frencken in de Purmaryn met haar voorstelling ‘Zinloos Zuchten’ over het zoetzure sentiment van de saudade. (Foto: Govert de Roos)

Verlangen is verrukkelijk. Je kan er je hele leven druk mee zijn. Met wat nog komen gaat, met wat ooit was… Je zou bijna vergeten dat er nu ook nog van alles moet gebeuren. Hoe krijg je het voor elkaar: liefde, lef, lessen, lust, levensdoelen. En het liefst een beetje snel.
Wat als je blijft hangen in het eeuwige verlangen? Wat is het juiste moment om daaruit te breken? Kun je de werkelijkheid aan?
In haar nieuwe voorstelling verkent zangeres/cabaretière /liedschrijfster Mylou Frencken het zoetzure sentiment van de saudade. Ze neemt haar publiek mee naar Lissabon en Rio de Janeiro, maar ook naar de studeerkamer van haar vader waar zij al op jonge leeftijd luisterde naar zangers en zangeressen zoals Caetano Veloso en Elis Regina. Daar begon het genieten van vergeefs verlangen. Met haar tedere liedjes, ontroerende verhalen en haar humoristische zelf brengt Mylou Frencken het ongrijpbare geluk binnen handbereik.
Over de voorstelling en Mylou Frencken
‘Fijn gevoel voor humor…geestige anekdote…bevrijdende lach…geen typisch cabaret, noch typisch muzikaal theater…wel typisch Mylou Frencken. Geheel eigen. Mooi. Puur.’
– Noordhollands Dagblad
‘Zo blijkt Mylou Frencken ook in Zinloos zuchten uit te blinken in losse notities die ze voorleest uit een opschrijfboekje, luchtige conferences en liedjes met een geserreerd soort ironie…koesterende zangstem…originele woordkeus, aanstekelijke melodietjes…ambachtelijke dichtkunst.’
‘Gerijpte magische theaterpersoonlijkheid…ze schrijft poëtisch, maar ook met relativerende humor…schitterende zucht.’
– de Volkskrant
Zinloos Zuchten is te zien op 26 november om 20.30 uur in Theater De Verbeelding, Purmerend.