Muziekvereniging Kunst na Arbeid speelt “ Uxor Maris” in Wijdewormer


Op zondagmiddag 23 juni geeft de Muziekvereniging Kunst na Arbeid uit Purmerend een concert in het dorpshuis Wijdewormer.

Door de jaren heen ontwikkelde de uit 1927 stammende Muziekverenging Kunst na Arbeid zich tot een multifunctioneel inzetbaar orkest. De bezetting van de groep zijn koperen blaasinstrumenten aangevuld met saxofoons en slagwerk wat onoverkomelijk het kenmerk is van een Fanfare orkest.

Het fanfareorkest van Muziekvereniging Kunst Na Arbeid laat zich van haar vele kanten zien met dit concert in het Dorpshuis in Wijdewormer. Het hoogtepunt van het programma is de uitvoering van ‘Uxor Maris’, geschreven door Jan Bosveld. Het werk is geschreven in opdracht van twee leden van het orkest ter gelegenheid van twaalfeneenhalfjarig huwelijk. Uxor Maris vertelt de legende van de Purmer meermin, die bij een dijkdoorbraak in 1403 de Purmer zou zijn aangespoeld.

Het programma is verder gevuld met diverse muziekstijlen, zoals filmmuziek, musical en originele fanfarewerken, waaronder Flashing winds, The Mask of Zorro, The Exodus song, Les Miserables.

Het concert is op zondagmiddag 23 juni in het Dorpshuis in Wijdewormer. Toegangskaarten zijn €9 en voor kinderen tot en met 15 jaar €7,50. De aanvang is om 14.30.

Kaarten zijn te bestellen bij www.kna-purmerend.nl of via een aan mail  aan de Pr commissie: knapurmerend@gmail.com