Muziektheatervoorstelling De Kolonel – How to manage Elvis


De muziektheatervoorstelling De Kolonel ‘ – How to manage Elvis ‘  vertelt het bizarre levensverhaal van de in Breda geboren (An)Dries van Kuijk, alias Colonel Tom Parker, de manager van o.a. Elvis Presley….

 

Een eenvoudige Hollandse jongen die door zijn hang naar avontuur en enorme handelsgeest bekend werd als Tom Parker, de manager van de grootste artiest aller tijden  ‘ Elvis Presley’ In 1929 stapte Dries van Kuijk als 20 jarige op de boot naar Amerika, zonder  paspoort. Al snel veranderde hij zijn naam in Thomas Andrew Parker.

Tom Parker, beter bekend als Kolonel Tom Parker, werd uiteindelijk de manager van Elvis Presley van 1955 tot aan de dood van Elvis in 1977. Tom Parker overleed zelf op 87-jarige leeftijd in Las Vegas.

Iedereen kent Elvis, maar de invloed van de man achter zijn succes is onderschat . Theaterproducent en muzikant Hans van der Zee vindt het levensverhaal dermate boeiend en belangrijk om te vertellen, dat  hij er een theatervoorstelling over gemaakt heeft.

Het verhaal over het leven van Tom Parker zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel gaat zitten.

De muzikale omlijsting van dit verhaal door het theater orkest dat bestaat uit twaalf muzikanten, en projectie van beelden zorgt ervoor dat je terug gaat in de tijd van de Amerikaanse muziekgeschiedenis.

Voor de voorstelling De Kolonel komt Tom Parker als oude man terug  in Nederland en bezoekt hij belangrijke plaatsen uit zijn jeugd.

Door de filmbeelden die voor deze voorstelling zijn gemaakt, beleeft het publiek het roerige en kleurrijke leven van Tom Parker gezien door zijn ogen.

De muziek, situaties en het karakter van Tom Parker raakt iedereen in het hoofd en hart en geeft antwoord op de vraag: Waarom vertrok Dries van Kuijk zonder paspoort naar Amerika en kwam hij nooit meer terug naar Nederland?

Deze swingende voorstelling over een eigenwijze, doortastende en bijzondere Nederlander  is te zien op 29 november bij theater De Purmaryn in Purmerend.