Muziektheater Volksoperahuis in De Verbeelding


Zaterdag 27 oktober staat het Volksoperahuis in Theater De Verbeelding met de muziektheatervoorstelling Krotoa: Eva van de Kaap. Meer dan tweehonderd aantekeningen over een jong meisje, één van de oorspronkelijke bewoners van de Kaap, in Jan van Riebeecks VOC journaals vormen de basis van deze voorstelling.

 

Zuid-Afrika 2018. Een Nederlandse acteur en een Zuid-Afrikaanse actrice ontmoeten elkaar op de filmset van Krotoa: Eva van de Kaap. Hij speelt Van Riebeeck, de VOC-koopman die in 1652 de kolonie op de Kaap stichtte. Zij speelt Krotoa, het Khoe meisje dat al heel jong in zijn huishouden terechtkwam en tolk werd tussen de Nederlanders en haar eigen volk. Krotoa was de eerste Khoe vrouw die gedoopt werd en officieel trouwde met een Europeaan. Zij kwam niet ongehavend uit de strijd tussen twee culturen. Op de filmset gaan de acteurs niet alleen in hun historische rol, maar ook met elkaar de confrontatie aan.

Talen: Engels, Afrikaans, Nederlands en Khoekhoegowab, met Nederlandse (deel) vertalingen.

Deze voorstelling is opgenomen in de agenda van de Maand van de Geschiedenis. Tekst: Sylvia Vollenhoven | regie: Basil Appollis | spel: Kees Scholten en Bianca Flanders | muziek: Frazer Barry, Jef Hofmeister

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 14 euro (vriendenpas/CJP/65+ 12 euro). Servicefee 1 euro per kaart. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.