Muziek, veren en tropische sferen in de musical Copacabana


Copacabana the Musical in de Purmaryn “Her name was Lola, she was a showgirl…” Zo begint Copacabana, de wereldberoemde hit van Barry Manilow, die iedereen mee kan zingen. Van 2 t/m 5 juni 2016 wordt de gelijknamige hit-musical in Purmerend op de planken gebracht door Theatergroep Purple.

Rivaliteit in veren

De musical vertelt het verhaal van showdanseres Lola en haar geliefde Tony. Beide proberen het, eind jaren ’40, te maken in de beroemde New Yorkse nachtclubCopacabana. Iedere beroemdheid wilde er gezien worden, maar ook de banden met de maffia zorgden voor ophef. In de musical zien we dit terug in de rivaliteit met de beroemde club Tropicana in Havana en zijn eigenaar, de gangster Rico. Dit alles resulteert in een flitsende musical met opzwepende jazz, romantiek, latin, een ontvoering en veren, veel  veren!

Verrassend

Terwijl de kaartverkoop nog in volle gang is, is het gezelschap druk bezig met de laatste oefendagen, waarbij de puntjes op de i worden gezet. Regisseuse Debby Dubbeld zorgt ervoor, samen met haar creatief team, dat alles tot in detail wordt uitgewerkt. De voorstellingen worden dit jaar verrassend, bruisend en sexy.

Bijzonder

Dit jaar is het orkest uitgebreid tot 14 personen, waarvan maar liefst 8 blaasinstrumenten. Ook zijn zij te zien óp het podium! Het publiek zal zich wanen alsof zijzelf in de New Yorkse nachtclub Copacabana en de tropische nachtclub Tropicana zijn.

Afterparty

Theatergroep Purple bestaat 25 jaar. Daarom wordt de foyer van theater De Purmaryn na iedere avondvoorstelling omgebouwd tot een dansgelegenheid, compleet met DJ, dansvloer en verlichting. Hier kunt u, samen met uw gezelschap, uw heerlijke avond uit voortzetten onder het genot van een hapje en/of drankje.

Opgemerkt door de regio

Twee restaurants staan in het teken van de rivaliserende nachtclubs die in de musical centraal staan. Bij Restaurant Gachita in Purmerend, krijgt men van 2 mei tot en met 5 juni een gratis cocktail op vertoon van de toegangskaart voor de musical. Daarnaast hebben ze een speciaal Copacabana-menu samengesteld. Bij Restaurant Stoer in de Beemster is er een Tropicana-menu samengesteld met gratis cocktail van het huis. Op vertoon van de toegangskaart ontvangt men korting op het menu.

Kaartverkoop

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de voorstellingen via de website van Theater de Purmaryn www.depurmaryn.nl/programma/copacabana/. De theaterkassa is ook telefonisch bereikbaar via  0299 – 43 22 05.