Multi-talent Karsu naar P3 Purmerend


karsu donmets in poppodium p3 in purmerendKarsu Dönmez, de jonge Amsterdamse zangeres die ooit begon achter de piano in het Turkse restaurant van haar ouders en nu wereldwijd furore maakt op grote wereldpodia komt in november  naar Poppodium P3 in Purmerend.

Zangeres Karsu is pas 25 jaar, maar heeft nu al in meer dan vijftien landen opgetreden, stond drie keer in de befaamde Carnegie Hall in New York en speelde twee keer op het North Sea Jazz Festival. Op 11 september verschijnt haar tweede album Colors, de opvolger van Confession uit 2012. Opnieuw laat ze zich van haar jazzy kant horen, maar Colors heeft meer kleur, vrolijkheid en kent meer invloeden uit de popmuziek. Ook heeft ze voor dit album voor het eerst een aantal Turkstalige nummers geschreven.

Als kind is ze gefascineerd door pianomuziek. “Ik zag die pianisten op tv met lange, wapperende haren, van die Einstein-achtige types en ik dacht: ‘Dat is echt cool’. Ik hield direct van de melodieën die ze speelden,” verklaart Karsu haar liefde voor haar favoriete instrument.

Als Karsu meedoet aan een open podium wint ze tot haar eigen verbazing opeens in de categorie ‘Vocaal’ en niet ‘piano’, de categorie waar ze zich op had ingeschreven. Als je haar muziek luistert hoor je meteen dat die verbazing ongegrond is; Karsu’s stem is zeer onderscheidend voor zo’n jong meisje: volwassen, diep en krachtig. Sluit je ogen en je krijgt de indruk dat je luistert naar een ‘big, old jazz mama’ uit New Orleans.

Op veertienjarige leeftijd begint ze op te treden in haar vaders restaurant. Al vrij snel wordt ze ontdekt en wordt ze uitgenodigd om te komen spelen in Carnegie Hall, New York. Vanaf daar gaat het hard met Karsu; ze krijgt uitnodigingen voor concerten in Amerika, Indonesië, Duitsland, België, Suriname, Groot-Brittannië, Brazilië en Turkije.

Inmiddels is Karsu zeker in Turkije en Nederland een grote naam. Zo werd ze in januari 2015 onderscheiden als een van de tien meest invloedrijke Turkse Nederlanders van de afgelopen 50 jaar.

Karsu gaat van hoogte tot hoogte en we vermoeden dat de top nog lang niet is bereikt. Purmerend krijgt 6 november in p3 in ieder geval een enorm getalenteerde muzikant met twee topalbums op zak te zien!

Karsu komt op vrijdag 6 november naar Poppodium P3, Purmersteenweg 17-19, 1441 DK Purmerend. Aanvang: 21:00 uur. 

Voorverkoop: €15,- (ex fee), Deurverkoop: €19,50