mugmetdegoudentand: Sociaal Kapitaal – Geestig, onthutsend en actueel


Zaterdag 30 maart staat mugmetdegoudentand met Sociaal Kapitaal in De Verbeelding, een geestige, actuele voorstelling over hoe je vast kan lopen in de Nederlandse verzorgingsstaat.

Nederland is een prachtland. Het land van de kansen. Waar niemand in de goot hoeft te belanden als je een beetje je best doet, toch?

Dat is niet het geval bij Arthur en Wilma. Ze hebben er een puinhoop van gemaakt: openstaande rekeningen, ongeopende post en een baby op komst terwijl hun zoon Jordy een uithuisplaatsing boven het hoofd hangt. Ze zijn in beeld bij alle hulpinstanties. Dus nu komt het goed, nietwaar?
Hulpverleners Guusje en Jan-Willem geloven beiden in hun taak én in zichzelf. Hoe ver kunnen en willen zij gaan om Arthur en Wilma te helpen?
De Volkskrant***: “Mooi, licht satirisch theaterstuk met een sterke soundscape. Theaterkrant: “De Waal speelt de getikte Wilma een beetje karikaturaal, maar wel geloofwaardig. Sloot heeft een fraai arsenaal ‘stemmetjes’ in petto en met zijn lange lichaam geeft hij overtuigend gestalte aan de agressieve Arthur.”

Tekst en spel: Eva Marie de Waal en Sieger Sloot Scriptbegeleiding: Joan Nederlof
Regie: Marlies Heuer Muziek: Bauke Moerman

 

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 15 euro (vriendenpas/CJP/65+ 13 euro), inclusief reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook.