mugmetdegoudentand met Sinaasappelstraat in Theater de Verbeelding


demugmetdegoudentand sinaasappelstraat in theater de verbeeldingOp zaterdag 14 november 20.30 uur speelt de theatergroep mugmetdegoudentand de voorstelling  Sinaasappelstraat in Theater de Verbeelding in Purmerend. Joan Nederlof liet zich voor Sinaasappelstraat inspireren door de Franse filosoof Alexis de Tocqueville en door Mien van Dam, een sociaal-democrate uit de Haagse Sinaasappelstraat.

De Tocqueville deed aan het begin van de negentiende eeuw diepgaand onderzoek naar de sterke, maar vooral ook de zwakke kanten van de democratie. Hij kwam daarbij tot verrassende inzichten en voorspellingen. Mien van Dam leefde gedurende de hele vorige eeuw en ze kende Willem Drees persoonlijk. Ook was Mien van Dam de grootmoeder van Nederlof. Joan roept Mien terug van gene zijde om samen een klein onderzoekje te doen naar de staat van de democratie anno nu.

Op zaterdag 14 november 20.30 uur in Theater de Verbeelding, Purmersteenweg 17 Purmerend.

“Een waardevolle hereniging is het, daar in de Sinaasappelstraat.” (de Volkskrant ****) “Nederlofs spel laat prachtig zien hoe haar karakter verscheurd is tussen wantrouwen jegens de politiek enerzijds en apathie als burger anderzijds.” (Theaterkrant ****)

www.mugmetdegoudentand.nl