Mugmetdegoudentand in Theater de Verbeelding


Zaterdag 13 oktober staat mugmetdegoudentand in De Verbeelding met de voorstelling The Gentle Woman. In dit stuk raakt het werkelijke leven van een vrouw vervlochten met haar leven online. Ze besluit zichzelf online te verwijderen, een digital suicide. Bij het uitwissen van haar leven wordt ze geconfronteerd met vragen over wie ze eigenlijk is en wat menselijkheid nog betekent. The Gentle Woman is een beeldende, muzikale trip door een schemerachtige  wereld tussen technologie en mens, tussen online en offline, leven en dood. 

 

We leven in een digitaal tijdperk en worden steeds afhankelijker van ons online bestaan. Google schreef: ‘we want Google to be the third of your brain’.

Trouw****: “Poëtische zoektocht naar een écht, bevrijd leven”

Theaterkrant****: “Fascinerend en beklemmend. Het spel van Rijxman en van Leeuwen contrasteert op een boeiende manier.”

Het Parool: “Een beklemmend verhaal van een vrouw die gaandeweg besluit virtueel zelfmoord te plegen. Prachtig gedoseerd, ingeleefd spel van Lineke Rijxman.”

Haarlems Dagblad: “Een geraffineerd spel. Mooie tekst, poëtisch, intelligent en met gevoel voor humor.”

De Volkskrant***: “Originele omkering overtuigend uitgevoerd. Lineke Rijxman is de grootste attractie met haar subtiele vertolking.”

Tekst: Jibbe Willems Regie: Davy Pieters Spel: Lineke Rijxman en Rosa van Leeuwen.

www.mugmetdegoudentand.nl

 

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 14 euro (vriendenpas/CJP/65+ 12 euro). Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.