Motie: zorgen over Waterlandziekenhuis


Unaniem is een motie aangenomen van de SP, CDA, Leefbaar Purmerend, Ouderenpartij AOV Purmerend, PvdA, PVV, Stadspartij, D66 en GroenLinks over de zorgen rondom het Waterlandziekenhuis. De aanleiding is het nieuws dat spoedeisende hulp voor kinderen met ernstige verwondingen buiten kantooruren van het Waterlandziekenhuis zal verdwijnen, waardoor kinderen niet meer voor langere tijd kunnen worden opgenomen in Purmerend. Hiervoor kunnen ze in Hoorn terecht.

 

In oktober 2017 is de raad naar aanleiding van gestelde vragen geïnformeerd over het feit dat de gehele spoedzorg behouden zou blijven in Purmerend. Volgens de raad zorgt de veranderende zorg van het Waterlandziekenhuis voor veel onrust bij de inwoners. De gemeenteraad gaat niet over het beleid van het ziekenhuis, maar vertegenwoordigt wel de inwoners van Purmerend. Daarom is het college gevraagd om de zorgen van de raad over de sluiting over te brengen aan de Minister, het VNG, de zorgverzekeraars en het bestuur van het Waterlandziekenhuis.

Het Westfriesgasthuis in Hoorn en het Waterlandziekenhuis in Purmerend zijn ruim een jaar geleden gefuseerd en op weg met het samenvoegen van zorg, kennis en kunde. Begin 2019 gaan de ziekenhuizen verder onder de naam Dijklander Ziekenhuis.