Mothers Finest gitarist John Hayes sluit aan bij Nederlandse topgitaristen op vrijdag 22 december in P3 


Een aantal weken geleden kondigden Jan Akkerman het al aan: een tour in december met maar liefst 5 NL topgitaristen op de planken. Naast RubenHoekeErwin JavaLeif de Leeuw, Anton Goudsmit en Akkerman, is bevestigd dat de Amerikaanse John Hayes ook een stevig deuntje komt meespelen. De 6 heren gaan de komende weken onder de naam ‘Knight Of The Guitar’ acht shows doen door geheel Nederland, daarbij ondersteund door de vaste bandvan Jan Akkerman. Vrijdag 22 december spelen ze in het Purmerendse poppodium.  


Gitarist John Hayes is vanaf 1990 betrokken bij Mother’s Finest.
 Mothers Finest scoorde een aantal wereldhits, waaronder ‘Baby Love’. Als lid van Mother’s Finest heeft John Hayes nieuwe alternatieve wegen bewandeld om de funk toegankelijker en vooral vetter te maken. Altijd proberend om een combinatie te vinden van een vette rockgitaar met dansbare ritmes en stevige drumpartijen. Naast Mothers Finest heeft Hayes ook met Sting, Vinx, Sheryl Crow, Jackyl, The Beastie Boys en Herman Brood And His Wild Romance opgetreden.

Bedenker van ‘Knights of the Guitar’ Jan Akkerman wil er graag een traditie van gaan maken om op en rond zijn verjaardag (24 december) een muzikaal event te organiseren. Deze editie met een aantal gitaarcollega’s. Verwacht gearriveerde grootheden naast aanstormende talent, bluesgiganten naast subtiele fingerpickers, soul- en jazzfreaks tegenover rockbeulen: alles wat er mogelijkerwijs uit een gitaar gehaald kan worden, zal te horen zijn. Kaarten zijn op vrijdag 22 februari verkrijgbaar aan de kassa van P3 en in de voorverkoop via P3Purmerend.nl en Primera. 

Concert – Vrijdag 22/12 Pop- & Cultuurpodium P3, Purmersteenweg 17-19 in Purmerendwww.p3purmerend.nl  

Foto: Ben Breuseker