Mooi of lelijk gebouw? Discussieavond over het welstandbeleid van de gemeente Purmerend


logo  gemeente purmerend 200Welstandscommissies zijn ooit ingesteld om te voorkomen dat bouwwerken de openbare ruimte ontsieren. Maandag 23 november om 20.00 uur is er in de raadzaal een discussieavond over de herziening van het welstandbeleid. De gemeente wil hierover het gesprek voeren met de stad en de raad over de regels van het welstandbeleid.

Wel of geen regels?

Welstand betekent letterlijk het ‘wel staan’ van bouwwerken in hun omgeving. Is het mooi, heeft het een goed uiterlijk. Welstandscommissies zijn ooit ingesteld om te voorkomen dat bouwwerken de openbare ruimte ontsieren. Maar wie bepaalt dat en zijn al die regels nog wel van deze tijd?

Herziening

Purmerend is toe aan herziening van het welstandbeleid. Maar waar wil Purmerend naar toe in de toekomst? Regelen we alles tot in de puntjes, gaan we voor minimale kwaliteitseisen aan de ruimte, of kiezen we voor helemaal geen regels meer?

Programma

Tijdens deze avond wordt stilgestaan bij de betekenis van ruimtelijke kwaliteit en worden aansluitend 4 discussiemodellen gepresenteerd. Hierna wordt in groepjes gediscussieerd over de gevolgen van de verschillende scenario’s en worden ook een aantal praktijksituaties voorgelegd. De avond wordt gezamenlijk afgesloten met een terugkoppeling vanuit de discussiegroepen. Daarna is er gelegenheid na te praten.

Laat uw stem horen

Iedereen heeft te maken met welstand. Het gaat immers om logo  gemeente purmerend. Belangstellenden kunnen zich aanmelden op www.purmerend.nl/aanmelden.