Met een vaartocht het Ilperveld ontdekken


Het Ilperveld ontdekken is altijd een hoogtepunt. En zeker in juli wanneer het volop zomer is. Stap op zondag 22 juli in de boot van Landschap Noord-Holland. De schipper vaart u over de mooie waterwegen van het Ilperveld. Er gaat natuurlijk een gids mee die uitleg geeft over alle bijzonderheden die kenmerkend zijn voor het Ilperveld. Samen met de gids loopt u over trilveen op een van de uitstapplaatsen.

Varend en lopend kunt u genieten van de vele vogels en (water)planten. De kieviten, grutto’s, scholeksters, tureluurs, ganzen, en diverse zangvogels, zijn nu allemaal aanwezig, vaak nog met hun jongen. Ook de lepelaar, zilverreiger en misschien de roerdomp kunnen zich laten zien. Het riet staat langs de waterkant. De (water)planten zijn in volle bloei en prachtig om naar te kijken. Vaar mee en ontdek deze graag geziene plekjes in het Ilperveld.

De vaartocht op zondag 22 juli duurt van 13.30-15.30 uur. Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl.
Kosten € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers betalen € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar.
Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris. Heeft u een verrekijker, neem deze dan mee.
Verzamelen op de parkeerplaats van het Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer. Kijk voor de route op www.ilperveld.nl.

Foto: Hans van Groen