Merals Harem: Ochtendzee


OchtendZee-Merals-Harem1-851x1024Meral Polat, Beppe Costa en de mannen van meer dan duizend nachten vormen Merals Harem. In hun muziek klinken vele invloeden door uit de culturen rondom de Middellandse Zee.  Te zien op zondagmiddag 3 mei in Theater De Verbeelding.

Ochtendzee is  een persoonlijk muzikaal verhaal over migratie, over dromen van een beter leven, over verscheurd zijn tussen twee culturen, over verlangen naar huis, over bouwen aan een nieuw leven.

De zee ligt op het snijvlak van Europese en Arabische cultuur. Al duizenden jaren worden er verhalen verteld over migranten die de Middellandse zee overstaken, over culturele avonturiers en botsingen tussen culturen.

Dit uitgangspunt is verbonden met de persoonlijke geschiedenis van de twee vocalisten van Merals Harem: Beppe Costa is migrant, kwam midden jaren 80 naar Nederland uit Italië. Meral Polat is een Nederlandse met Koerdisch-Turkse wortels. Maar hun perspectief op migratie is een ander dan wat in het nieuws en in de maatschappelijke debatten overheerst.

Van en met Meral Polat, Beppe Costa, Reint van den Brink, Remco Sietsema, Peter Sambros, Ian Rijksen. Regie: Eva Bauknecht. Zie ook www.meralsharem.nl

De voorstelling is te zien op zondagmiddag 3 mei in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 13 euro (vriendenpas/CJP/65+ 11 euro). Reserveren is mogelijk via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234.