Mensen helpen? Startkabelcoach!


Mesne helpen? Wordt vrijwilliger - startkabelcoachStartkabel is een methode die Purmerenders ‘helpt met opstarten’ door ze tijdelijk te koppelen aan een vrijwilliger, de zogenaamde startkabelcoach. Als startkabelcoach ondersteun je iemand die mee wil doen, maar daarbij drempels ervaart. Ben jij 18 jaar of ouder, wil je je graag inzetten voor een ander en ben je 1 á 2 uur per week beschikbaar? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst op 12 januari!

Als Startkabelcoach help je een medeburger in Purmerend bijvoorbeeld op weg bij het vinden van vrijwilligerswerk, bij het oefenen van de Nederlandse  taal, bij het aangaan en onderhouden van sociale contacten of bij het zelfstandig reizen met het openbaar vervoer. Twee weten meer dan één. Als startkabelcoach bied je een luisterend oor, denk je mee over en zoek je mee naar een duurzame oplossing.

Vrijwilligerswerk

Deze ondersteuning is altijd vrijwillig;  de persoon die je coacht is gemotiveerd en zelf verantwoordelijk. Als Startkabelcoach zorg je ervoor dat de ander na een bepaalde periode op eigen kracht verder kan en een duurzame oplossing heeft gevonden.

Interesse om startkabelcoach te worden?

Spreekt dit jou aan en wil je meer weten over Startkabel en de rol van de startkabelcoach? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op maandag 12 januari a.s. van 19.30 – 21.00 uur. Locatie: Heel Europa, Genuahaven 50, Purmerend. Meer informatie of aanmelden: Judith Coleman, e-mail startkabel@clup.nl, telefoon 0299 409 760. Of kijk op de website www.clup.nl (Aanmelden wel gewenst, niet verplicht).